Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, morgen in huis* 5543 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, morgen in huis*

    5543 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, morgen in huis

    5543 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Acryl, quaryl, plaatstaal en kunststof: Wat zijn de verschillen?

    Acryl, quaryl, plaatstaal en kunststof: Wat zijn de verschillen?

    Op de website van BadkamerXXL staan baden en douchebakken die gemaakt zijn van veel verschillende materialen. Het is goed mogelijk dat j de termen acryl, quaryl, plaatstaal of kunststof tegenkomt. Dit zijn namelijk veelgebruikte materialen voor onder andere baden. Maar wat houden deze materialen in? Wat zijn de verschillen?

    Acryl

    Acryl, ook wel kunststof genoemd, is een materiaal dat warm aanvoelt en een glad en poriënvrij oppervlak heeft. Het is een kunststof waarmee verscheidene vormen gemaakt kunnen worden. Doordat vuil zich nauwelijks hecht aan het materiaal acryl, is het onderhoud eenvoudiger. Ook is acryl slipvast en houdt het badwater langer warm. Een acryl bad voelt comfortabel aan tegen het huidoppervlak. Doordat acryloppervlakken poriënvrij zijn, is afnemen met een zachte doek gemakkelijk. Het materiaal heeft een natuurlijke glans en behoudt z’n kleur doordat het kleurvast is.

    Quaryl

    Quaryl is een materiaal dat bekend staat om duurzame kwaliteit, exacte inbouw en onderhoudsgemak. Een quaryl bad bestaat uit kwartszand en acrylhars en kan in iedere willekeurige vorm worden gegoten. Daarnaast is het materiaal krasbestendig en kleurecht. Quaryl is 100% te recyclen en behoudt zijn glans. Daarnaast is quaryl duurzaam, tijdloos, warm en plastisch. Kalk en vuil kunnen zich nauwelijks hechten aan het oppervlak, waardoor een permanente glans blijft. Quaryl producten zijn slipvast, wat een goed gevoel van veiligheid geeft. Ook houdt quaryl warmte langer vast.

    Plaatstaal

    Plaatstaal is een stevig materiaal dat over het algemeen goedkoper is in aanschaf en zeker tegen een stootje kan. Plaatstaal is metaal in plaatvorm, gemaakt door een gegoten blok metaal te walsen. Wel is het zwaarder dan een acrylbad, kan het roesten en houdt het minder warmte vast. Daarnaast dient het geaard te worden. Plaatstaal is hard en kras-, slag- en slijtvast. Een populair bad waarbij plaatstaal is gebruikt, is het Bette Free bad.

    Verschillen op een rijtje

    Zoals u ziet, zijn de materialen verschillend, maar zijn er ook wel degelijk overeenkomsten. Welk soort bad u kiest, hangt van uw wensen af. De een vindt een bad van acryl goed, de ander zweert bij een bad van plaatstaal.

     

     Acryl  Quaryl  Plaatstaal
     Voelt warm aan  Duurzaam materiaal  Stevig materiaal
     Vuil hecht zich nauwelijks  Krasbestendig  Goedkoper
     Eenvoudig te onderhouden  Kleurecht  Kras-, slag- en slijtvast
     Kleurvast en natuurlijke glans  Behoudt glans  
     Slipvast  Slipvast  
     Houdt water langer warm  Vuil hecht zich nauwelijks  

     

    Heb je nog vragen over de verschillende materialen? Laat gerust hieronder een reactie achter!

    Productenvergelijker 0
    Openen