Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis*

5406 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd

  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5406 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  Voor besteld, vanavond in huis

  5406 klanten geven ons een 9

  Gratis bezorgd vanaf 100,-

  thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

  📣 Kom je op donderdag 28 september ook naar ons xxl Trend Evenement? Meld je hier aan! 📣

  Help! Mijn doucheputje stinkt! 6 tips om dit snel te verhelpen.

  Inge

  Geschreven door: Inge

  6 April 2020

  Help! Mijn doucheputje stinkt! 6 tips om dit snel te verhelpen.
  Reacties


  Heb je net de hele badkamer gesopt, gepoetst en gedweild, ruik je een uur later alweer een nare lucht. Het blijkt uit het doucheputje vandaan te komen. Je bent niet de eerste die last heeft van nare luchtjes uit het doucheputje. Het putje is namelijk een plek makkelijk troep achterblijft, ook al heb je het gevoel dat je erg goed schoon hebt gemaakt.

  Hoe komt het dat het putje zo stinkt? 

  Het doucheputje, douchegoot en de gootsteen is een plek waar gemakkelijk bacteriën op, onder en tussen gaan zitten. Dit komt door alle zeepresten en haren die er door heen gespoeld worden. Deze kunnen zorgen voor een verstopping van de afvoer van de douchebak of -goot. Als de afvoer verstopt raakt, blijft er water in staan en stilstaand water stinkt natuurlijk vreselijk. Bovendien ontstaan op deze vochtige plek gemakkelijk schimmels. Ook dit laat na een tijdje een onaangename geur achter. 

  Hoe kom ik van die stank af?

  Er zijn een aantal opties om het doucheputje (en andere afvoerputjes van bijvoorbeeld de wasbak) te ontdoen van nare geurtjes. 

  75.jpg

  1. Dagelijkse mini-schoonmaak 

  Maak het putje dagelijks schoon. Spoel na het douchen goed alle zeepresten weg en verwijder haren die achterblijven in het putje direct. Als je deze haren laat zitten, kan dit ook naar gaan ruiken. Wip het doucheputje eens los, het kan zijn dat onder de deksel van het putje ook haren achter blijven die je op het eerst oog niet ziet.

  7.jpg

  2. Aan de slag met soda en azijn 

  Maak het doucheputje maandelijks schoon met een zelfgemaakt ontstoppingsmiddel soda en azijn.– Giet een kopje met soda in het afvoerputje– Wacht 5 minuten– Giet er vervolgens een kopje azijn in. Door de reactie tussen de soda en het azijn gaat dit papje schuimen en borrelen.– Laat deze substatie minimaal 2 uur inwerken– Breng water aan de kook en giet dit door het putje. Het beste is om het water iets af te laten koelen.Met deze zelfgemaakte ontstopper zorg je er voor dat de afvoer weer goed door kan stromen. Herhaal dit elke maand (of vaker indien nodig) om te voorkomen dat je afvoer verstopt raakt en rare luchtjes achter laat.

  athena-lam-zBWCDZqR8Vw-unsplash.jpg

  3. Koffieprut tegen nare luchtjes 

  Gooi je koffieprut niet weg nadat je koffie hebt gezet. Maar spoel het door het afvoerputje. Koffie ontvet en bovendien neemt het vieze luchtjes op.


  3055341.jpg

  4. Hardhandig aanpakken 

  Gaan de nare luchtjes niet weg met het soda papje, dan kan je altijd proberen om een chemische ontstopper te gebruiken. Deze laat je even intrekken en vervolgens spoel je goed na met warm water.

  4787.jpg

  5. Handschoenen aan 

  Het kan zijn dat de geurtjes, ondanks bovenstaande tips niet weg gaan. Het kan dan zijn dat er dan iets mis is met de afvoer of de zwanenhals moet nodig worden schoongemaakt. Trek bij dit klusje wel schoonmaak handschoenen aan, want echt een lekker klusje is het niet. Zet een bakje onder de sifon, schroef hem los. Maak hem vervolgens goed schoon. Weer opnieuw vastschroeven en klaar!

  3565128.jpg

  6. Bel voor hulp 

  Blijft het ondanks alle bovenstaande tips raar ruiken? Dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Het kan zijn dat de stankafsluiter of ontluchter van het riool niet meer goed werkt. Dan is het echt tijd om de loodgieter te bellen


  0 Reacties op "Help! Mijn doucheputje stinkt! 6 tips om dit snel te verhelpen."

  *
  *
  Productenvergelijker 0
  Openen