Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

🐇🐣 OP 2E PAASDAG IS ONZE SHOWROOM GEOPEND 🐰 🌸
Voor besteld, maandag in huis* 5572 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, maandag in huis*

    5572 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, maandag in huis

    5572 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Wat is een overloopgat?

    Wat is een overloopgat?

    Een overloopgat is een rond gaatje wat zich in de wasbak bevindt, om precies te zijn redelijk hoog in de wastafel. Een overloop zorgt ervoor dat het water in de wasbak niet over de rand kan stromen. Wanneer het waterniveau zich op de hoogte van de overloop bevindt, stroomt het water namelijk via de overloop naar de afvoer.

    Gevolgen wastafel met overloopgat

    Bij een wastafel die over een overloop beschikt zal het water dus niet meer over de rand kunnen komen. Het gevolg hiervan is dat het water niet vanuit de wasbak op de grond zal vallen en er waterschade ontstaat. Een overloop kan geplaatst worden bij alle wastafels, dus ook in de keuken of de toilet ruimte. Met een overloop kan het water dus op twee manieren naar de afvoer worden vervoerd, maar deze twee manieren kunnen niet tegelijkertijd in werking zijn. De overloop kan namelijk alleen worden gebruikt wanneer de afvoerplug gesloten is.

    Met overloopgat

    Gevolgen wastafel zonder overloopgat

    Wanneer een wastafel niet over een overloop beschikt is het dus mogelijk dat de wastafel overstroom en het water zich verder verspreid naar de grond. Hierdoor kan er waterschade ontstaan.

    zonder overloopgat

    Productenvergelijker 0
    Openen