Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, maandag in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, maandag in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Welke wastafel past bij mij?

    Welke wastafel past bij mij?

    Het uitkiezen van een nieuwe wastafel kan zorgen voor veel vragen. Want welk materiaal kies je, wat voor soort model past goed in de badkamer, hoeveel kraangaten heb je nodig. Genoeg vragen te gaan voordat je zeker weet dat je de juiste wastafel hebt gevonden, die helemaal past bij je wensen!

    De badkamer was voorheen vooral een functionele ruimte. Je moest er kunnen wassen, plassen en douchen. Maar tegenwoordig is de badkamer veel meer bij dat. De badkamer moet passen bij de stijl van de rest van je woning. Daarnaast moet de badkamer tegemoet komen aan de verschillende personen, en dus verschillende wensen, die er gebruik van maken. Een belangrijk onderdeel van de badkamer is de wastafel. Een vaak in het oog springend onderdeel. En daarom is het goed om na te denken welke wastafel het beste bij jou en je gezin past.

    Wastafels zijn er in vele soorten en maten. Zo kan je de wastafel aan de wand hangen of combineren met een mooie onderkast met softclosing lades. Voor een robuuste en exclusieve uitstraling kan je een opzetkom kunnen combineren met een stoer wastafelblad en een mooi designsifon. Lees hieronder alles over de verschillende soorten wastafel en bekijk welke variant het beste bij je past.

    Welk model wastafel past bij jou

    Om te beginnen in de zoektocht naar de perfect wastafel moet je goed bedenken hoeveel ruimte je nodig hebt. Ga je voor een enkele wastafel, een dubbele wastafel, of een verlengde wastafel. En denk daarbij ook aan het aantal kranen. Sta je ’s ochtends met meerdere mensen tegelijk in de badkamer? Dan doe je er goed aan om een wastafel uit te kiezen met meerdere kranen. Zo hoef je niet op elkaar te wachten.

    Vrijhangende wastafels

    Voor een ruimtelijk gevoel is een vrijhangende wastafel een hele goede oplossing. De wastafel, en de naam zegt het al, wordt aan de wand bevestigd. Er zit geen onderkast bij en wordt ook niet op een blad bevestigd. Heeft je badkamer niet veel andere opbergmogelijkheden, denk dat goed na of deze oplossing bij je past. Er is bij een vrijhangende wastafel minder ruimte voor het opbergen van je badkameraccessoires, handdoeken en andere spullen die u misschien op wilt bergen. Er bestaan ook vrijstaande wastafels. Bij deze wastafels zijn de leidingen mooi wegwerk in de muur of in de zuil. Zo behoud je de minimalistische uitstraling van een vrijhangend wasmeubel. Om het plaatje helemaal compleet te maken combineer je de wastafel met een mooie designsifon en wastafelplug.

    Meubelwastafels

    Met een meubelwastafel kan je combineren naar eigen wens. Een meubelwastafel kan niet vrijhangend worden opgehangen omdat de onderkant niet glad is afgewerkt. Deze meubelwastafels zijn daarom ook niet geschikt om te gebruiken op een wastafelblad, omdat de wastafel niet volledig vlak is. De fabrikant doet dit omdat de onderkant in de onderkast valt, en toch niet zichtbaar is. In de webshop van BadkamerXXL adviseren we bij elk meubelwastafel een bijpassende onderkast. Al dan niet met het prachtige softclosing systeem. Heb je zelf een kast op het oog, of laat je er 1 op maat maken, dan zijn deze wastafel daar ook voor geschikt. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

    Opzetwastafels

    Een absolute trend: de opzetwastafel! Sla een willekeurig interieur tijdschrift open en je ziet de opzetwastafel voorbij komen in allerlei vormen, maten, kleuren en materialen.

    De opzetwastafels worden gemonteerd op een wastafelblad. Dit kan een los blad zijn, of een wasmeubel waarom de waskom wordt gemonteerd. De meest voorkomende vorm bij opzetwastafels zijn de welbekende ronde vorm. Maar de waskommen zijn ook te krijgen in ovaal, rechthoekig of vierkant. De vorm van het waskom bepaald sterk de uitstraling van de badkamer. Denk daarom goed na welke sfeer je neer wilt zetten, welke lijnen veel terugkomen in de badkamer en wat voor ruimte je beschikbaar hebt om de waskom neer te zetten. Komen er in de badkamer veel strakke lijnen voor, kies dan een vierkante of rechthoekige opzetwastafel. En vanzelfsprekend past een rond of ovale wastafel beter bij een badkamer met ronder vormen. Voor elke interieur stijl is er wel een bijpassende opzetwastafel te vinden. Ook de keuze voor het materiaal is erg bepalend voor de sfeer. Benieuwd welke kranen geschikt zijn bij de opzetwastafel? Dit lees je verderop in deze blog.

    Hoe combineer ik de kraan

    Heb je de perfect wastafel gevonden? Dan is het belangrijk de waskom te combineren met de juiste kraan. Wastafelkranen kunnen namelijk op verschillende manieren gemonteerd worden. En niet iedere kraan past bij iedere wastafel. Vroeger had de kraan, net als de waskom, puur een functionele functie. Maar tegenwoordig kunnen deze twee een echte eyecatcher zijn in de badkamer. Naast prachtige vormgeving is er ook gedacht aan waterbesparing en verschillende maten en kleuren. Maar welke kraan past nou het beste bij je wastafel?

    Opbouw wastafelkranen

    De meest verkocht kranen zijn de opbouw wastafelkranen. Deze kranen worden gecombineerd bij wastafels mét kraangat. Alle opbouwkranen van BadkamerXXL passen op iedere wastafel dankzijn de universele aansluiting. Deze kranen zijn voordelig in de aanschaf en zijn eenvoudig te monteren. Let er wel goed op dat je bij de aanschaf van een opbouw wastafelkraan de juiste hoogte kiest. Deze wastafelkranen zijn namelijk verkrijgbaar met een lage uitloop, hoge uitloop of een al verhoogd model.

    De verhoogde modellen zijn speciaal ontwikkeld om te combineren met opzetwastafels. Je moet namelijk rekening houden met de hoogte van de waskom. Daarnaast moet er nog ruimte overblijven om vervolgens goed je handen te kunnen wassen. De

    Inbouw wastafelkranen

    Steeds meer badkamers hebben een inbouw wastafelkraan. Ondanks dat je hier meer voor betaald dan voor een opbouwkraan, is dit type kraan echt in opkomst en wint hij steeds meer aan populariteit. Met dit type kraan heb je de perfect kraan voor een wastafel zonder kraangat. Het maakt niet uit of je deze kraan combineert met een opbouw wastafel, een vrijhangend wasmeubel of een meubelwastafel.

    Het voordeel van een inbouwkraan is dat je veel ruimte over houdt op de wastafel. Je hebt geen oneffenheden in de wastafel omdat het gat voor de kraan ontbreekt en je hebt veel meer ruimte om je handen te wassen en zelf een emmer water te kunnen vullen.

    Ben je op zoek naar een moderne kraan, een klassieke kraan, of een kraan die helemaal past bij de stijl die jij voor ogen hebt? Voor elke stijl is een bijpassende kraan en oplossing te vinden. Een groot deel van onze kranen zijn ook te bewonderen in onze showroom.

    Het materiaal bepaald de sfeer

    Keramiek

    Het grootste deel van de wastafels wordt nog altijd gemaakt van keramiek. Het voordeel van dit materiaal is dat het makkelijk schoon te houden is door zijn gladden oppervlak. Daarnaast is keramiek budgetvriendelijk, kleurvast, makkelijk in onderhoud en zal je hier niet snel een kras op zien. In kleur en model is heel veel mogelijk met keramiek. Een heel veelzijdig materiaal dus!

    Composiet

    Een ander woord voor composiet is gietmarmer. Een mengsel van mineraalpoeder en polytherhars. Net als bij keramiek is composiet eenvoudig schoon te houden. Let er wel op dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt, en geen chemische middelen. Composiet is niet geschikt voor hoge temperaturen. In principe zal dit bij de wastafel niet voorkomen. Maar het is goed om te weten dat composiet niet bestand is tegen temperaturen boven de 65℃. Solid Surface is een geavanceerde vorm van composiet. Qua looks kan je met composiet alle kanten uit.

    Natuursteen

    Voor een luxe uitstraling is een wastafel van natuursteen een hele goede keuze. Dit materiaal is iets poreus en gevoeliger voor vlekken. Daarom is het bij het schoonmaken belangrijk dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt, die geschikt zijn voor natuursteen. In de aanschaf is dit materiaal duurder, maar je haalt hiermee wel een uniek en kwalitatief zeer goede wastafel in huis.

    Polystone

    Polystone is een kunststof. Een mengsel (composiet) van kunsthars en natuurlijke mineralen. Dit mengels wordt gegoten in mallen, vandaar dat de naam gietmarmer ook wel wordt gebruikt voor dit materiaal. Omdat het mengsel wordt gegoten kan je er elk gewenst model van gieten. Dit is ook waarom dit materiaal zo geliefd is in een strakke design badkamer. Polystone ziet er uit als steen, is net zo hard als steen, maar je hebt de voordelen van kunststof. Dit materiaal is namelijk makkelijk te onderhouden. Eventuele krassen zijn makkelijk weg te poetsen en het materiaal wordt niet poreus. Bovendien is de prijs/kwaliteitverhouding ook nog eens heel aantrekkelijk! Ook het materiaal ‘Quartz’ valt onder de noemer Polystone.

    Advies

    Behoorlijk veel informatie! Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je nog heel veel vragen hebt. In onze showroom staat er altijd iemand voor je klaar om je een persoonlijk advies te geven. Bovendien zijn in onze showroom alle materialen en soorten sanitair ook in het echt te bewonderen. Bellen mag natuurlijk ook! We helpen je graag met je zoektocht naar de perfect badkamer!

     

    Productenvergelijker 0
    Openen