Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-*

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, morgen in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, morgen in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Behang in de badkamer: waar moet je opletten?

    Behang in de badkamer: waar moet je opletten?

    Of je nu net bent verhuisd naar een nieuwe woning of gewoon toe bent aan een frisse uitstraling, het is tijd om na te denken over het transformeren van je badkamer. Heb je ooit gedacht aan behang als een optie om wat persoonlijkheid en stijl toe te voegen? Je badkamer is misschien niet de eerste plek waar je aan behang denkt, maar met de juiste keuzes en voorbereiding kan het een geweldige manier zijn om deze ruimte nieuw leven in te blazen. In dit artikel gaan we er dieper op in.

    Voordelen van behang in de badkamer

    Misschien denk je dat behang niet geschikt is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Hoewel dit een geldige zorg is, zijn er tegenwoordig tal van waterbestendige en schimmelwerende opties op de markt die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in vochtige omgevingen.

    Behang in de badkamer brengt de onderstaande voordelen met zich mee:

    • Persoonlijke touch: Je badkamer hoeft geen saaie, standaardruimte te zijn. Met behang kun je een vleugje persoonlijkheid en karakter toevoegen aan deze vaak over het hoofd geziene ruimte. Kies een patroon of thema dat bij jou past en laat je badkamer spreken voor wie je bent. Dit maakt de ruimte niet alleen functioneel, maar ook uniek en uitnodigend.
    • Ruimte vergroten of verkleinen: Behang kan visuele illusies creëren die de grootte van de badkamer kunnen beïnvloeden. Als je badkamer aan de kleine kant is en je wilt dat deze groter lijkt, kun je behang met lichte kleuren en verticale strepen overwegen. Deze elementen kunnen de ruimte optisch vergroten. Aan de andere kant, als je een grote badkamer hebt en je wilt een knusser gevoel creëren, kun je behang met donkerdere kleuren of een meer intiem patroon gebruiken.
    • Verbergen van oneffenheden: Badkamermuren zijn soms vatbaar voor vocht en temperatuurschommelingen, wat kan leiden tot kleine beschadigingen of onvolkomenheden in het oppervlak. Behang kan een uitstekende manier zijn om deze imperfecties te verbergen en de muren een egale, frisse uitstraling te geven. Zorg er wel voor dat je de muren goed voorbereidt voordat je het behang aanbrengt.
    • Eenvoudig te veranderen: Een ander voordeel van behang is dat het relatief gemakkelijk te vervangen is als je ooit je badkamerstijl wilt vernieuwen. In vergelijking met het opnieuw schilderen van muren is het verwijderen van behang en het aanbrengen van een nieuw ontwerp veel minder tijdrovend en kostbaar.

    Afbeeldingen: vtwonen

    Welk behang in de badkamer?

    Het kiezen van het juiste behang voor de badkamer is essentieel, omdat deze ruimte wordt blootgesteld aan vocht en temperatuurschommelingen. Hier zijn enkele soorten behang die goed geschikt zijn voor gebruik in de badkamer:


    1. Vinyl behang: Vinyl behang is een uitstekende keuze voor badkamers vanwege zijn duurzaamheid en waterbestendigheid. Het heeft een waterbestendige toplaag die voorkomt dat vocht doordringt en kan worden schoongemaakt zonder dat het behang beschadigd raakt.
    2. Vinyl Gecoat behang: Dit type behang combineert de esthetiek van traditioneel behangpapier met de waterbestendigheid van een vinyl coating. Het biedt een brede keuze aan patronen en ontwerpen en is bestand tegen vochtige omstandigheden. Het is echter belangrijk om te weten dat niet alle vinyl gecoate behangsoorten even waterdicht zijn, dus let op de specificaties bij aankoop.
    3. Glasvezel behang: Glasvezel behang is sterk en duurzaam, en het is ook bestand tegen vocht en schimmel. Het kan direct op de muur worden aangebracht en wordt vaak gebruikt als onderlaag voor andere behangsoorten. Hoewel glasvezel behang niet de meest decoratieve optie is op zichzelf, kun je er overheen schilderen of een waterbestendige verflaag aanbrengen om de gewenste uitstraling te bereiken.
    4. Schimmelbestendig behang: Speciaal schimmelbestendig behang is ontworpen om de groei van schimmel en meeldauw te voorkomen. Dit behang is behandeld met speciale coatings die vochtbestendig zijn en de groei van schimmel ontmoedigen. Het is een goede keuze als je je zorgen maakt over de vochtige omstandigheden in de badkamer.
    5. Textiel behang met Vinyl coating: Als je op zoek bent naar een behang met textuur en diepte, kun je overwegen om textiel behang met een vinyl coating te gebruiken. Deze behangsoort heeft de uitstraling van textiel maar is beschermd met een waterbestendige laag die vocht afstoot.

    Afbeeldingen: youpri.nl

    Waar moet je opletten als je behang in de badkamer plaatst?

    Het plaatsen van behang in de badkamer vereist enkele specifieke aandachtspunten vanwege de vochtige omstandigheden en de temperatuurschommelingen in deze ruimte. Hier zijn enkele belangrijke zaken waar je op moet letten bij het aanbrengen van behang in de badkamer:


    • Kies voor het juiste type behang, zoals eerder in deze blog aangegeven.
    • Bereid de ondergrond goed voor; verwijder eventuele oude behangresten en maak de muren glad, schoon en droog.
    • Gebruik een primer, zodat het behang beter kan hechten.
    • Zorg ervoor dat alle naden en randen goed zijn afgedicht om te voorkomen dat vocht onder het behang doordringt.
    • Zorg ervoor dat je een ventilatiesysteem hebt dat helpt bij het afvoeren van vochtige lucht, wat kan helpen om schimmelvorming en beschadiging van het behang te voorkomen.
    • Hoewel waterbestendig behang ontworpen is om vocht te weerstaan, is het nog steeds belangrijk om eventuele waterdruppels of condensatie snel weg te vegen om schade te voorkomen.
    • Als je geen ervaring hebt met behangen, kan het verstandig zijn om een professional in te schakelen.

    Wist je dat behang in de badkamer steeds vaker terug komt in de huidige badkamers? Misschien kunnen we zelfs wel spreken van een nieuwe badkamertrend voor 2024...

    Productenvergelijker 0
    Openen