Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-*

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, maandag in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, maandag in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Hoe bedien je de verlichting (en verwarming) van een INK spiegel?

    Daniel

    Geschreven door:  Daniel Bennik

    5 januari 2024

    Bewerkt op: 7 maart 2024 07:00

    Binnen het assortiment van INK spiegels is er veel aanbod. Verschillende vormen, gekleurde randen en spiegels met of zonder verlichting. En dan heb je eventueel nog spiegelverwarming en/of opbouwverlichting. Bij spiegels met verlichting is de lichtsterkte altijd instelbaar, maar steeds meer spiegels hebben ook een instelbare kleurtemperatuur. Ideaal en bepalend voor de sfeer in je badkamer. Maar hoe werkt dat en hoe bedien je dit? In dit artikel leg ik je dat uit. 

    Positie sensorschakelaar

    Alle badkamerspiegels van Ink, die voorzien zijn van verlichting , hebben een sensorschakelaar. Deze sensorschakelaar zit bij de meeste spiegels aan de onderzijde van de spiegel. Deze bevindt zich vaak middenonder maar soms ook rechtsonder. Bij sommige spiegels zit de sensor aan de linkerkant. Bijvoorbeeld als je een ovale spiegel horizontaal gaat ophangen.

    Positie van de sensorschakelaar

    Hoe bedien je de lichtsterkte en kleurtemperatuur?

    Je kan de spiegel aan en uit zetten door je hand langs de sensor te bewegen. Hierbij hoef je de sensor niet aan te raken.

    De lichtsterkte kun je instellen door je hand onder de sensor vast te houden als de spiegelverlichting aan staat. Hiermee kun je de hoeveelheid licht naar eigen wens aanpassen.

    De kleurtemperatuur kun je ook instellen door je hand onder de sensor vast te houden, maar dit doe je als de verlichting van de spiegel uit staat. De kleurtemperatuur is instelbaar van 3000K (warm wit licht) naar 6000K (koud wit licht). Hoe warmer het licht hoe sfeervoller, hoe kouder het licht hoe functioneler.

    Hoe werkt de spiegelverwarming en opbouwverlichting?

    Spiegelverwarming is ideaal als je wilt voorkomen dat je spiegels (voor een groot gedeelte) gaan beslaan. Binnen het assortiment van INK heb je op gebied van spiegelverwarming twee mogelijkheden. Spiegels zonder spiegelverwarming waar je optioneel wel spiegelverwarming bij kan bestellen. En spiegels waarbij standaard spiegelverwarming bij inbegrepen is.

    Bij spiegels waarbij spiegelverwarming bij inbegrepen zit kun je de spiegelverwarming bedienen met je sensorschakelaar. Dus zit je de verlichting aan, gaat de spiegelverwarming ook aan.

    Bestel je een spiegel los met extra spiegelverwarming in één order dan zal de fabrikant in de meeste gevallen de spiegelverwarming voor je voormonteren en aansluiten op de sensorschakelaar. Bestel je de spiegelverwarming later dan dien je (of je installateur) dit zelf aan te sluiten. Ook dat is geen probleem, maar let hierbij wel goed op de elektrische aansluiting i.v.m. de trafo.

    Bij extra opbouwlampen geldt hetzelfde als bij een "losse spiegelverwarming". Opbouwlampen zijn ook aan te sluiten op je sensorschakelaar, maar let ook hierbij goed op je elektrische aansluiting.

    Vragen over de elektrische aansluiting? Raadpleeg hiervoor goed de montagehandleiding of schakel iemand in die er verstand van heeft.

    Advies

    Op zoek naar een spiegel met spiegelverwarming? Dan adviseer ik om voor een spiegel te kiezen waarbij de verwarming standaard inbegrepen zit. Dan maak je het jezelf een stuk eenvoudiger en hoef je niet over de aansluiting na te denken.

    Productenvergelijker 0
    Openen