Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5573 klanten geven ons een 9

Gratis bezorgd vanaf 100,-*

30 dagen bedenktijd Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, maandag in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Voor besteld, maandag in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Gratis bezorgd vanaf 100,-

    Thuiswinkel Gecertificeerde webwinkel

    Hoe hoog plaats je een badkraan?

    Daniel

    Geschreven door:  Daniel Bennik

    22 december 2023

    Bewerkt op: 7 maart 2024 07:00

    Heb je voor je nieuwe badkamer gekozen voor een bad? Dan is de kans aanwezig dat er ergens in het traject de vraag komt: "Hoe hoog moet de badkraan?" In dit artikel (en video) probeer ik je uit te leggen waar je op kunt letten om uiteindelijk tot de gewenste hoogte te komen.

    Afhankelijk van hoogte bad

    Voordat we de hoogte van een badkraan lukraak gaan noemen is het belangrijk om eerst te kijken naar het bad die je hebt of die je nog moet aanschaffen. Bij inbouwbaden kun je de hoogte met de badpoten namelijk nog wat verstellen. De hoogte van inbouwbaden varieert meestal tussen de 55 en 60cm en kan per merk of model verschillend zijn. Dit is de afstand van de bovenkant van het bad tot de vloer.

    Bij halfvrijstaande baden (en vrijstaande baden) heb je een vaste hoogte. Wel kan deze ook per merk en model verschillen. de hoogte van een halfvrijstaand bad varieert tussen de 58 en 62cm.

    Hoogte badkraan

    Laten we er voor nu even vanuit gaan dat de bovenkant van jouw bad op circa 60cm zit of gaat zitten. De hoogte van jouw badkraan adviseren we op 75cm. Dit is de afstand van de hartmaat van jouw inbouw of opbouw badkraan tot de afgewerkte tegelvloer. 75cm is een gangbare maat die in de meeste situaties geschikt is.

    Hoogte badkraan

    Afstand badkraan boven bad

    Qua afstand tussen het bad en de badkraan (hartmaat) adviseren we een minimale afstand van 10cm. Optisch gezien is het wel mooier om hier iets meer ruimte tussen te houden. Ik zou daarom ook een afstand adviseren van 15cm.

    Productenvergelijker 0
    Openen